Díjmentes szolgáltatásaink

» Feliratkozás hírlevélre
» Ingyenes pályázatfigyelés

PÁLYÁZATOK

Padros Consulting
Pályázati és Tanácsadó Iroda


Telefon/fax: 256-4865
Mobil: 06-30-653-8533
Mobil: 06-30-746-8303

E-mail:
padrosinfo@gmail.com

DAOP 3.1.1/B

Önkormányzati és állami tulajdonú belterületi valamint önkormányzati külterületi közutak fejlesztése

Támogatás célja:
A konstrukció célja a belterületen megfelelő sűrűségű, kiépítettségű és jó minőségű közúthálózat biztosításával a települések, kistérségek kohéziójának erősítése, a kistérségi központok, települések népességmegtartó képességének javítása, a városi szolgáltatások elérésének, illetve a gazdasági fejlődés és társadalmi innovációk minél gyorsabb terjedésének elősegítése.A belterületen fejlesztéssel jelentősen növelhető a lakó, gyűjtő és forgalmi utak kiépítettsége, korszerűsítéssel javítható a meglevő hálózat állapota.

Az Új Magyarország Fejlesztési terv céljaihoz kapcsolódó tematikus prioritás a Közlekedésfejlesztés. A közlekedésfejlesztés céljai között kiemelt helyen szerepel a települési közlekedés korszerűsítése. A meglevő utak felújításával, korszerűsítésével, újak építésével megteremtődik a hatékonyabb és gyorsabb településen belüli egyéni és közösségi közlekedés feltételrendszere.

Támogatás formája:     vissza nem térítendő

Támogatás mértéke:    85 %

Támogatás minimum összege:  10 000 000.- HUF

Támogatás maximum összege: 400 000 000.- HUF

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással):
· helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 1. § (1) bekezdése szerinti helyi önkormányzatok, a helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló 1997. CXXXV. törvény szerinti önkormányzati társulások és a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásokról szóló 2004. évi CVII. Törvény szerinti többcélú kistérségi társulások (KSH 321, 322, 323, 324)

Támogatható tevékenységek:

  • Belterületen a településközpont, az intézmények, a jelentős ipari területek megközelítését, a lakóterületekkel való kapcsolat javítását szolgáló, önkormányzati tulajdonú forgalmi, gyűjtő és lakó utak kiépítése, maximum 4 km hosszban.
  • Az önkormányzati tulajdonú belterületi utak korszerűsítése, felújítása, megerősítése a B.III, B.IV és B.V. tervezési osztályba sorolt utak esetében;
  • Burkolat- és teherbírás javításhoz, szélesítéshez, kiépítéshez kapcsolódó tevékenységek
  • Az utak korszerűsítésével együtt a meglévő utak biztonságosabbá tételéhez kapcsolódó tevékenységek, pl. balesetveszélyes csomópontok átépítése, gyalogátkelőhelyek, parkolók létesítése, akadálymentesítés (mozgás, látás és hallássérültek közlekedéséhez)

Önállóan támogatásra nem pályázható tevékenységek:

Az útberuházásokhoz kapcsolódó infrastrukturális és közterületi elemek korszerűsítése (csapadékvíz-elvezetés, szükséges közműkiváltás) a közlekedésbiztonság növelése (pl. új csomópontok építése, meglevők rendezése, egyéb közlekedésbiztonsági létesítmények, forgalomtechnikai jelzések telepítése és ezekhez kapcsolódó közvilágítás létesítése.)

· Belterületen a településközpont, az intézmények, a jelentős ipari területek megközelítését, a lakóterületekkel való kapcsolat javítását szolgáló, önkormányzati tulajdonú forgalmi, gyűjtő és lakó utak kiépítése, maximum 4 km hosszban.

· Az önkormányzati tulajdonú belterületi utak korszerűsítése, felújítása, megerősítése a B.III, B.IV és B.V. tervezési osztályba sorolt utak esetében;
-Burkolat- és teherbírás javításhoz, szélesítéshez, kiépítéshez kapcsolódó tevékenységek
- Az utak korszerűsítésével együtt a meglévő utak biztonságosabbá tételéhez kapcsolódó tevékenységek, pl. balesetveszélyes csomópontok átépítése, gyalogátkelőhelyek, parkolók létesítése, akadálymentesítés     (mozgás, látás és hallássérültek közlekedéséhez)

Önállóan támogatásra nem pályázható tevékenységek:

Az útberuházásokhoz kapcsolódó infrastrukturális és közterületi elemek korszerűsítése (csapadékvíz-elvezetés, szükséges közműkiváltás) a közlekedésbiztonság növelése (pl. új csomópontok építése, meglevők rendezése, egyéb közlekedésbiztonsági létesítmények, forgalomtechnikai jelzések telepítése és ezekhez kapcsolódó közvilágítás létesítése.)

 

 

 

Díjmentes pályázati előminősítés!

Pályázatképes az ötlete?
Pályázóképes a szervezete?

Tudja meg Ön is!

Bővebben  
HÍREK

2015.10.01

Óriási EU-pénzek: 300 új emberrel készül az Államkincstár

Óriási EU-pénzek: 300 új emberrel készül az Államkincstár
Miután két hete elhangzott, hogy szeptember vége körül várhatók a Területi és Településfejlesztési Operatív Program (... Részletek

2015.09.22

Több mint kétszázezer letöltésnél tart a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap

Egy hónappal ezelőtti elindítása óta mintegy 210 ezres oldalletöltést ért el a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap, a www.palyazatokmagyarul.eu oldal - közölte... Részletek

2015.09.22

Tényleg özönlöttek a tízmilliárdok a legnépszerűbb kkv-pályázatra

Tényleg özönlöttek a tízmilliárdok a legnépszerűbb kkv-pályázatraAz e hét hétfői adatok alapján a tavaly meghirdetett két GINOP-felhívásnál már csak összesen 7 pályázatnál ne... Részletek