Díjmentes szolgáltatásaink

» Feliratkozás hírlevélre
» Ingyenes pályázatfigyelés

PÁLYÁZATOK

Padros Consulting
Pályázati és Tanácsadó Iroda


Telefon/fax: 256-4865
Mobil: 06-30-653-8533
Mobil: 06-30-746-8303

E-mail:
padrosinfo@gmail.com

DDOP 3.1.1.

Közszolgálati intézmények akadálymentesítése, egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz

Támogatás célja: A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása.
Az 1998. évi XXVI. törvény értelmében biztosítani kell, hogy a fogyatékossággal élő személyek számára biztosított legyen a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés. A konstrukció létjogosultságát indokolja, hogy az önkormányzatok, valamint az önkormányzati és nem önkormányzati fenntartású intézmények épületei jelentős részében még nem biztosítottak a közszolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférés feltételei.

Támogatás formája: vissza nem térítendő
Támogatás mértéke: 85 %
Támogatás minimum összege: 1 000 000.- HUF
Támogatás maximum összege: 10 000 000.- HUF
többszintes intézmény esetén maximum 20 millió Ft.

Jelen pályázati kiírás keretében pályázhatnak:
Helyi önkormányzat, helyi kisebbségi önkormányzat, illetve ezek társulása,
Egyesület,
Egyház,
Alapítvány,
Közhasznú társaság,
Átalakulással, vagy alapítással 2007. július 1-je után létrejövő nonprofit gazdasági társaság (KSH besorolás még nem ismert) illetve
Egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezet, amely által fenntartott intézmény az alábbi szolgáltatások valamelyikét látja el:
- óvoda, alapfokú iskola, középfokú iskola, szociális-, gyermekvédelmi-, egészségügyi alap- és szakellátás, önkormányzati ügyfélszolgálat.
A fent megnevezett szervezetek intézménytípusonként egy pályázatot nyújthatnak be. Ugyanazon épületben működő több intézmény akadálymentesítése esetén közös pályázat benyújtása szükséges.
Minden intézménytípus esetében a pályázatot a fenntartó szervezetnek kell benyújtania.

Támogatási feltételek: A program keretében kizárólag komplex módon kivitelezett, teljes körűen elvégzett akadálymentesítési átalakítások megvalósítására lehet támogatást elnyerni.
Minden olyan tevékenység támogatható, aminek eredményeként teljesülnek a "Segédlet a komplex akadálymentesítés megvalósításához" c. dokumentumban (Pályázati útmutató 1. sz. melléklete) foglalt minimum-követelmények. Ennek értelmében a pályázók olyan tevékenységekre kérhetnek támogatást, aminek eredményeként az épület meglevő adottságaiból kiindulva elérik a "minimum-követelményekben" előírt szintet.

A támogatás az alábbi három kategóriába tartozó, közszolgáltatást nyújtó középület komplex akadálymentesítéséhez igényelhető:
1.olyan épület, amelyen még nem végezték el a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő akadálymentesítési átalakításokat;
2.olyan épület, amely részben akadálymentes (pl: az épületbe való bejutás biztosított, de nincs akadálymentes WC; hiányzik az akadálymentes átjárás az eltérő padlószint magasságú épületrészek között, az épület kommunikációs szempontból már akadálymentes, de fizikai szempontból még nem, stb.)
3.olyan épületnél, amelyen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő fizikai akadálymentesítési átalakításokat már elvégezték, viszont kommunikációs szempontból még nem akadálymentes.

 

 

Díjmentes pályázati előminősítés!

Pályázatképes az ötlete?
Pályázóképes a szervezete?

Tudja meg Ön is!

Bővebben  
HÍREK

2015.10.01

Óriási EU-pénzek: 300 új emberrel készül az Államkincstár

Óriási EU-pénzek: 300 új emberrel készül az Államkincstár
Miután két hete elhangzott, hogy szeptember vége körül várhatók a Területi és Településfejlesztési Operatív Program (... Részletek

2015.09.22

Több mint kétszázezer letöltésnél tart a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap

Egy hónappal ezelőtti elindítása óta mintegy 210 ezres oldalletöltést ért el a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap, a www.palyazatokmagyarul.eu oldal - közölte... Részletek

2015.09.22

Tényleg özönlöttek a tízmilliárdok a legnépszerűbb kkv-pályázatra

Tényleg özönlöttek a tízmilliárdok a legnépszerűbb kkv-pályázatraAz e hét hétfői adatok alapján a tavaly meghirdetett két GINOP-felhívásnál már csak összesen 7 pályázatnál ne... Részletek