Díjmentes szolgáltatásaink

» Feliratkozás hírlevélre
» Ingyenes pályázatfigyelés

PÁLYÁZATOK

Padros Consulting
Pályázati és Tanácsadó Iroda


Telefon/fax: 256-4865
Mobil: 06-30-653-8533
Mobil: 06-30-746-8303

E-mail:
padrosinfo@gmail.com

KMOP 4.5.3.

Önkormányzatok illetőleg önkormányzati feladatellátást biztosító egyes közszolgáltatások akadálymentesítése

Támogatás célja:

Az intézkedés célja a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása.
Az 1998. évi XXVI. törvény értelmében biztosítani kell, hogy a fogyatékossággal élő személyek számára biztosított legyen a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés. A konstrukció létjogosultságát indokolja, hogy az önkormányzatok, valamint az önkormányzati és nem önkormányzati fenntartású intézmények épületei jelentős részében még nem biztosítottak a közszolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférés feltételei

Támogatás formája:    vissza nem térítendő

Támogatás mértéke:   90 %

Támogatás minimum összege:  2 000 000.- HUF

Támogatás maximum összege: 10 000 000.- HUF

Többszintes intézmény esetén maximum 25 millió Ft.

Jelen pályázati kiírás keretében pályázhatnak (KSH besorolással):
· Helyi önkormányzat, helyi kisebbségi önkormányzat (32), illetve ezek társulása (36),
· Egyesület (52),

· Egyház (55),

· Alapítvány (56),

· Közhasznú társaság (57),

· Átalakulással, vagy alapítással 2007. július 1-je után létrejövő nonprofit gazdasági társaság (KSH besorolás még nem ismert) illetve

· Egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezet (59), amely által fenntartott intézmény az alábbi szolgáltatások valamelyikét látja el:
- óvoda, alapfokú iskola, középfokú iskola, szociális-, gyermekvédelmi-, egészségügyi alap- és szakellátás, önkormányzati ügyfélszolgálat.

A fent megnevezett szervezetek intézménytípusonként egy pályázatot nyújthatnak be. Ugyanazon épületben működő több intézmény akadálymentesítése esetén közös pályázat benyújtása szükséges.
Minden intézménytípus esetében a pályázatot a fenntartó szervezetnek kell benyújtania. 

Támogatható tevékenységek:

Kizárólag komplex módon kivitelezett, teljes körűen elvégzett akadálymentesítési átalakítások megvalósítására lehet támogatást elnyerni.  Minden olyan tevékenység támogatható, aminek eredményeként teljesülnek a "Segédlet a komplex akadálymentesítés megvalósításához" c. dokumentumban (Pályázati útmutató 1. sz. melléklete) foglalt minimum-követelmények.

Ennek értelmében a pályázók olyan tevékenységekre kérhetnek támogatást, aminek eredményeként az épület meglévő adottságaiból kiindulva elérik a "minimum-követelményekben" előírt szintet.

A támogatás az alábbi három kategóriába tartozó, közszolgáltatást nyújtó középület komplex akadálymentesítéséhez igényelhető:

1. olyan épület, amelyen még nem végezték el a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő akadálymentesítési átalakításokat;

2. olyan épület, amely részben akadálymentes (pl: az épületbe való bejutás biztosított, de nincs akadálymentes WC; hiányzik az akadálymentes átjárás az eltérő padlószint magasságú épületrészek között, az épület kommunikációs szempontból már akadálymentes, de fizikai szempontból még nem, stb.)

3. olyan épületnél, amelyen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő fizikai akadálymentesítési átalakításokat már elvégezték, viszont kommunikációs szempontból még nem akadálymentes.

 

 

Díjmentes pályázati előminősítés!

Pályázatképes az ötlete?
Pályázóképes a szervezete?

Tudja meg Ön is!

Bővebben  
HÍREK

2015.10.01

Óriási EU-pénzek: 300 új emberrel készül az Államkincstár

Óriási EU-pénzek: 300 új emberrel készül az Államkincstár
Miután két hete elhangzott, hogy szeptember vége körül várhatók a Területi és Településfejlesztési Operatív Program (... Részletek

2015.09.22

Több mint kétszázezer letöltésnél tart a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap

Egy hónappal ezelőtti elindítása óta mintegy 210 ezres oldalletöltést ért el a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap, a www.palyazatokmagyarul.eu oldal - közölte... Részletek

2015.09.22

Tényleg özönlöttek a tízmilliárdok a legnépszerűbb kkv-pályázatra

Tényleg özönlöttek a tízmilliárdok a legnépszerűbb kkv-pályázatraAz e hét hétfői adatok alapján a tavaly meghirdetett két GINOP-felhívásnál már csak összesen 7 pályázatnál ne... Részletek